*****

Werviks Potjevleesch

Prijs: 16.50€ -370 g & 18.50€ met sla & krielaardappelen

*****

Konijn, varkenswangetjes, kalfsvlees, spek

geparfumeerd met cider (Fox cider van Maxime Claeys- Geluwe)- Marmelade van prei, uien, knolselder, gele paprika, eryngii en samala ( met bouillon van cider)- Pickles van slierten van courgette gemarineerde in siroop van citroen, rode peper, wortelen, augurk.

**

Toen ik gecontacteerd werd voor de wedstrijd voor een nieuw streekproduct-en gerecht, vond ik dit een toffe uitdaging. Ik ging graven in de geschiedenis van Wervik en baseerde mij op onze ligging aan de "brugge" en onze band met Frans-Vlaanderen. Eeuwen geleden werd het eerste Potjevleesch klaargemaakt en doorgegeven van generatie op generatie. Mijn doel is dan ook een Potjevleesch te bereiden met de identiteit van Wervik door gebruik te maken van lokale producten (FOX CIDER van Maxime Claeys), een hedendaagse touch te geven aan het gerecht door de kip te vervangen door varkenswangetjes, met liefde voor natuurlijke en biologische producten zonder additieven noch bewaarmiddelen (de gelei is vb niet met gelatineblaadjes gemaakt) en afgewerkt met pickels van courgettes gemarineerd in siroop van citroen als bescherming tegen schimmelvorming van de gesteriliseerde potjes.
Voordeel van dit product is dat ik met dezelfde basis voor een potjevisch kan zorgen voor de vegetariërs of visliefhebbers onder jullie.
**

*****

Viroviacum tapenade met labrax

*****

Prijs: 4.50€- 200g tapenade of 6.00€ met 6 sablé van Parmezaan

*****

Zeebaarsfilet 30u in marinade :

Garum, siroop van citroen met witte wijn, look, rode peper, venkelzaad, uien, artisjok, honing, dille & munt

Groene olijven, basilicum, amandelen & Ricotta

**

Mijn Italiaanse roots wekten mijn interesse in het oude Romeinse verleden van de stad. De producten die ik gebruik om de tapenades te maken, zijn allemaal afkomstig uit een ver verleden, de tijd van de Romeinen. Deze tapenades moeten het verleden van de stad in een smaak weergeven, ik wil dat men als het ware Wervik ten tijde van de Romeinen proeft.
Onze stad is een gevestigde waarde wat betreft de Romeinse geschiedenis vandaar ook de Romeinse naam die terugkeert in de naam van mijn product: Viroviacum tapenade met labrax (zeebaarsfilet)
***